Den Store Julefrokost i København med alt hvad hjertet begærer

Til den klassiske og bedst kendte, den store julefrokost i København, starter man aftenen ud med en hav af friske og smagfulde sild. Sild i karry, sild med dild, marinerede sild og måske et par stegte sild til at runde første om gang af med. Der hører sig skarpe løg, sprøde kapers og selvfølgelig friskbagt rugbrød med fedt eller smør til. Når sildende er sunket og de små kolde sidevogne; snapsene i lange baner, er skålet og slugt, nærmer man sig maden på franskbrød. Den med røgede og/eller gravad laks, ålen med røræg, den sprødstegte fiskefilet med friske kolde rejer og mayonnaise eller remolade hvis man er til det. Efter alt dette er det tid til de lune retter. Frikadeller med syltede agurker, medister med sennep, lun leverpostej med stegte champignoner og bacon og and med rødkål og appelsinsalat. Der er selvfølgelig skøn rødvin eller hvidvin vin ad libitum til hele gildet undervejs, ved den store julefrokost i Valby hallen i København. Når man har sat de luner retter til livs og fået sunket og slået mave en rum tid, er det blevet tid til osten. Det store ostefad hives frem med vindruer, nøddesirupper og frisk frugt til at toppe de stærke, cremede, milde, vilde og gamle oste. Til ost er der også kiks i alle afskygninger, rug kiks, smørtyve osv. alt i mens vi skåler i kold snaps. Det er nu blevet tid til ris a la manden. Lad os slutte festmåltidet med en omgang sød og cremede fed dessert, serveret med varm kirsebærsovs og en skøn karismatisk portvin ved siden af. Nu bliver det spændende, for i grøden er der gemt én hel mandel og den får en gave, så der skal spises op før den heldige får mandelgaven.